Lovren frustriran spornim zaleđem: Ne razumijem!

Hrvatska je remijem s Belgijom osigurala plasman u osminu finala, a u izuzetno napetoj utakmici bilo je trenutaka gdje smo imali dosta sreće. Ipak, jedan detalj s utakmice mogao nam je olakšati sve, ali VAR tehnologija bila je protiv nas, piše hrt.hr.

U 15. minuti Carrasco je srušio Kramarića u šesnaestercu, a sudac Anthony Taylor pokazao je na bijelu točku. Naš kapetan Modrić bio je već spreman za izvođenje penala, ali tada je VAR soba pozvala Taylora da pregleda snimku jer je situacija bila dvojbena zbog zaleđa.

Nakon pregledane snimke, Taylor je označio zaleđe i od jedanaesterca nije bilo ništa, a kasnije tijekom susreta mogli smo vidjeti o kakvom minijaturnom zaleđu je bila riječ. 

Model poluautomatskog zaleđa koji ima svoju premijeru na SP-u u Kataru nije oduševio našeg braniča Dejana Lovrena koji je na Instagramu podijelio fotografiju spornog zaleđa te kratko i jasno poručio:

– Ne razumijem VAR!!!

Podsjetimo ni naš sudački ekspert Marijo Strahonja nije mogao potvrditi je li tehnologija donijela ispravnu odluku, ali je istaknuo kako sudac Taylor nije imao drugog izbora:

– Taylor je s pravom pokazao na bijelu točku. Poluautomatski sustav je pokazao da se radi o minimalnom zaleđu, tu sudac nema utjecaja. S obzirom da je tehnologija rekla da je bilo minimalno zaleđe. Slabo se vidi, može se govoriti o ramenu, neka digitalni eksperti procijene više o tome, zaključio je Strahonja.

U emisiji Otvoreno Robert Špehar, bivši hrvatski nogometni reprezentativac, osvrnuo se na kazneni udarac koji Hrvatskoj nije bio priznat i rekao je kako je to sramota.

– Da nam ponište penal, to nema veze s mozgom, naglasio je.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?