U zadnjih sedam dana u bolnicama u Zeničko-dobojskoj županiji preminulo šest pacijenata pozitivnih na koronavirus

U bolnicama u Zeničko-dobojskoj županiji na liječenju zbog infekcije Covida-19 trenutno se nalazi ukupno 12 pacijenata, odnosno dva pacijenta manje nego u prošli ponedjeljak, ali je u proteklih sedam dana preminulo ukupno šest pacijenata.

Već drugi tjedan zaredom broj hospitaliziranih u toj županiji je dvoznamenkast, a zanimljivo je da je u ovom trenutku više pacijenata na liječenju u Općoj bolnici Tešanj, nego u Županijskoj bolnici Zenica.

Tešanjska je bolnica u prošli ponedjeljak imala šest takvih pacijenata.

– U ovom trenutku na liječenju imamo osam pacijenata, ali se ne radi o težim slučajevima. Nakon dugo vremena, u subotu smo imali jedan smrtni slučaj osobe koja je bila pozitivna na Covid-19, ali koja je imala i druge bolesti – ističe direktor Opće bolnice Tešanj Omer Bedak.

U zeničkoj bolnici na liječenju imaju četiri pacijenta inficirana koronavirusom.

– Trenutno na liječenju imamo četiri pacijenta, od kojih je jedan na respiratoru. Tijekom prošlog tjedna, kada smo na odjelu najviše u jednom trenutku imali 12 Covid-pacijenata, imali smo i pet preminulih koji su bili pozitivni na koronavirus. Od toga su tri pacijenta preminula jučer“, ističe Skomorac, a prenosi Fena.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?