Senzacija u Zenici: Čelik izbacio Sarajevo iz Kupa BiH

Posljednji duel šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigran je u Zenici na stadionu Bilino polje.

Snage su odmjerili stari rivali Čelik i Sarajevo. Ovo je bila prva službena utakmica nakon tri godine jer su Zeničani u Drugoj ligi FBiH, ali na terenu su pružili veliku borbu i otpor favoriziranim gostima s Koševa. Konačan rezultat je glasio 1:1 pa su pobjednika odlučili jedanaesterci u kojima se bolje snašla ekipa Čelika, piše sportsport.ba.

foto:klix.ba

Čelik je prvi imao priliku u drugoj minuti, nakon jedne gužve šutirao je Međuseljac, ali Dizdarević brani njegov pokušaj.

U 15. minuti velika prilika za goste, Čataković je odlično šutirao, greda spašava domaćine. Nova prilika za Čelik nakon kornera u 21. minuti, Durmiš je oprobao udarac, Dizdarević još jednom siguran.

Mulahusejnović propušta dobru priliku za goste u 29. minuti, ali ipak slavlje igrača Sarajeva u 36. minuti kada je Čataković eurogolom zatresao mrežu Durme i to je bilo 0:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Čelik je krenuo silovito na sve ili ništa, a u jeku napada Zeničana, stigla je kontra Sarajeva u 57. minuti, Čataković pogađa gredu.

Minut nakon prilike za Čatakovića, jedanaesterac za domaće, nakon što je Karić fauliran u šesneastercu gostiju. Loptu je uzeo mladi Durmiš i sigurnim udarcem poravnao na 1:1 i erupciju oduševljenja na Bilinom polju.

Sarajevo je ponovo pogodilo okvir gola u 67. minuti, nakon kornera sjajno je skočio Trako, lijepo šutirao glavom, lopta pogađa gredu. U 70. minuti dobar napad Čelika, na kraju Durmiš šutira malo pored gola Dizdarevića.

Mustafić je probao u 78. minuti, obrana Čelika je blokirala njegov udarac. Minut kasnije na drugoj strani Dizdarević brani pokušaj Durmiša.

Do kraja regularnog dijela bilo je prilika pred oba gola, ali ostalo je 1:1 i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje je sigurnija bila ekipa Čelika I na kraju slavila sa 5:4.

ČELIK – SARAJEVO 1:1 (Durmiš (p) 58’/Čataković 36′)

ČELIK: Durmo, Arnautović, Mehić, Salkić, Međuseljac, Isaković, Šijerkić, Sivac, Karić, Vardo, Durmiš.

SARAJEVO: Dizdarević, Trako, Čataković, Đokanović, Mulahusejnović, Tomašević, Džafić, Avramovski, Drobarov, Ramić, Suljić.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?