Šoštarić: Nikoga ne možeš pobijediti sa šest golova u poluvremenu

Hrvatske rukometašice teško su poražene od Slovenije 18:26 u prvom kolu skupine I drugog kruga Europskog prvenstva u Ljubljani.

Izabranice Nenada Šoštarića ostale su tako na dva prenesena boda i izgledi za plasman u polufinale, gdje idu dvije najbolje ekipe, su im značajno umanjeni.

– Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme u kojem smo se vratili nakon 0-4. Nažalost, dozvolili smo da nam se to ponovi i u drugom poluvremenu. Počeli smo s prebrzim šutovima iz nelogičnih pozicija. Obrambeno je bilo u redu sve do pred kraj utakmice, ali kada u jednom poluvremenu postignete samo šest golova, onda o napadačkom dijelu ne treba niti pričati. Nikoga ne možeš pobijediti sa šest golova u poluvremenu. Obrambeno je to još izgledalo u redu, ali propustili smo puno zicera, njihova vratarka je bila igračica utamice, to dosta govori. Sve smo pokušali, ali ništa nije funkioniralo, rekao je Šoštarić koji se požalio i na fizičku pripremu svojih igračica, što je vrlo loša vijest pred preostale dvije utakmice koje očekuju Hrvatsku u Ljubljani, protiv Danske i Švedske, dviju ekipa kojima je trčanje glavni adut.

– Pitanje je i fizičke spreme i mogućnosti. Ako ćemo moći trčati s Danskom i Švedskom, tada ćemo moći i igrati s njima, ali moramo paziti da zbog fizičke spreme ne padnemo u ‘crnu rupu’ kao što je to bilo danas i protiv Norveške, dodao je Šoštarić, prenosi hrt.hr.

Najviše pogodaka postigla je Valentina Blažević, ali svih pet u prvom poluvremenu, dok je u drugom pala što i ne čudi jer zbog ozljede mišića nije niti igrala prethodnu utakmicu protiv Švicarske.

– Dala sam koliko sam mogla. Prvo poluvrijeme smo dobro odradile, zabijale golove, a u drugom poluvremenu nam je pala obrana, razbranile smo njihovu golmanicu i onda je bilo teško nadoknađivati razliku pred njihovom publikom, izjavila je Blažević.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?