“Ronalda je naljutio igrač Južne Koreje koji ga je vrijeđao”

Južna Koreja pobijedila je Portugal s 2:1 i tako se, uz Portugalce, plasirala u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva, piše hrt.hr.

Son Heung-min, kapetan reprezentacije Južne Koreje, rekao je nakon utakmice da je znao da će biti teška, a pogotovo nakon što su rano primili gol.

– No, nismo ni u jednom trenutku odustali, svi su se žrtvovali za momčad. Naši su nam navijači, kako oni na stadionu, tako i oni kod kuće, dali snažnu podršku i energiju koja nam je bila potrebna u završnici. Dugo sam čekao na ovaj trenutak… Vjerovao sam da možemo to ostvariti. Kao kapetan nisam obavio dobar posao, ali suigrači su mi čuvali leđa. Iznimno sam im zahvalan i ponosan na njih. Naš je cilj bio ući u osminu finala i dat ćemo sve od sebe u sljedećoj utakmici. U nogometu nikad ne znate što se može dogoditi, rekao je Son nakon utakmice.

Izbornik reprezentacije Portugala Fernando Santos komentirao je poraz od Južne Koreje.

– Znali smo da Južna Koreja ima momčad visoke kvalitete. Njihovi igrači su ostali čvrsto u igri. Pokušali smo nekoliko taktičkih varijanti s kontranapadima i stvorili nekoliko dobrih prilika. Pokušali smo neutralizirati Korejce. Pokušali smo ispraviti pogreške, ali prema kraju utakmice smo izgubili organizaciju, Korejci su bolje kontrolirali igru, narušena nam je bila koncentracija i primili smo pogodak iz kontranapada, što se može dogoditi. Ljuti smo. Prvi smo u skupini, ali željeli smo pobijediti i odigrati bolje da bismo si podigli samopouzdanje. Imam iznimno povjerenje u svoju momčad, ali ovo nam je upozorenje. Što je razljutilo Ronalda? Razljutio ga je igrač Južne Koreje. On ga je vrijeđao i govorio mu da izađe. Zato je bio ljut, to je cijeli svijet vidio. Vidio sam njegovu komunikaciju s korejskim reprezentativcem i nemam nikakve sumnje oko toga. Taj igrač nije bio fizički nasilan, ali je njegov govor bio agresivan.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?