“Dalić mora pasti”

Davor Velnić hrvatski pripovjedač , romanopisac, esejist, polemičar i urednik objavio je zanimljivu kolumnu pod naslovom “Zlatko Dalić mora pasti”.

Kako piše ironičnim tonom, Dalić “mora pasti” jer je svijet zarazio šahovnicom i nastavlja pobjedonosni Domovinski rat, jer je dobri pastir svoje momčadi i samozatajni vjernik, jer zajedno s hrvatskom nogometnom vrstom drži desnu ruku na srcu, a s takvima…

“Stoga se neprestano odgađa udar i čeka kad će već jednom posrnuti da bi mnogi njegovi hvalitelji mogli konačno skinuli maske i slobodno prodisati, a onda sumnjičavo zavrtjeti glavom i s gađenjem izgovarati njegovo ime; da bi neki euforični prijetvornici pred malim ekranima konačno mogli navijati protiv hrvatske nogometne vrste, urlati od zadovoljstva kad Hrvatska primi gol i likovati kad izgubi utakmicu. Gledam ih, postalo im je neizdrživo, pucaju po šavovima i strpljenju je došao kraj, zar će se ponoviti Rusija 2018? I to više nisu epizode, ta postignuća hrvatskog nogometa na svjetskim i europskim prvenstvima”.”, piše Velnić i dodaje kako Dalićev pobjedonosni pohod i slava hrvatskih nogometaša traju predugo i postaje ozbiljno.

“Crveno-bijeli kvadratići postaju amblem koji podsjeća na hrvatsku povijesnu i državnu suverenost. Potom Dalićeva kršćanska samozatajnost i revnost, doista sjajni rezultati ne samo u nogometu nego u gradnji državotvornog ponosa u navijača i ljubavi prema domovini, da ne spominjem igrače koji se ne stide prekrižiti i zazvati Božju pomoć…”

“Sve to neprestano podsjeća na pobjedonosno oslobađanje hrvatske nacije i govore o njezinoj globalnoj afirmaciji.”, piše Velnić, a čitavu kolumnu pročitajte OVDJE

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?