U Sisku otvoreno 54. izdanje Zlatne piruete

U četvrtak je u sisačkoj dvorani Zibel otvoreno 54. izdanje Zlatne piruete, najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju, a prvi su na led izašli klizači i sportski parovi, piše hrt.hr.

Prigodnim govorom ovogodišnje izdanje Zlatne piruete otvorila je predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden, nakon što se okupljenima obratila gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

– Sisak će sa zadovoljstvom ova tri dana biti domaćin svim klizačicama i klizačima. Drago nam je da je Zlatna pirueta i ove godine došla k nama. Čestitke organizatorima, i ove godine ste nadmašili same sebe i vjerujem da će i publika to prepoznati. Navijat ćemo zajedno, poručila je sisačka gradonačelnica.

– Ovo je posebna prilika za nas jer smo velikim trudom uspjeli prikupiti respektabilan broj klizača na ovo natjecanje iz čak 36 zemalja sa svih kontinenata. U Sisku će nastupiti 28 klizačica, 15 klizača, 16 sportskih i 20 plesnih parova. Veliko je to priznanje i potvrda kvalitete našeg rada svih ovih godina u kojima smo Zlatnu piruetu održali u svjetskom vrhu, rekla je Paliković Gruden.

U muškoj konkurenciji je nakon kratkog programa u vodstvu Amerikanac Camden Pulkinen, peti klizač svijeta, s uvjerljivih 85,45 bodova ispred Estonca Mihaila Selevka (77,32).

Najbolji kratki program kod sportskih parova imali su Nijemci Alisa Efimova i Ruben Blommaert (65,79), a slijede ih dva američka para, Smirnova Siianytsia (62,44) te Kam O’Shea (62,07).

U petak će u 11 sati započeti ritam ples plesnih parova, od 14.15 sati na rasporedu je finale sportskih parova, a od 17.30 sati i finale u konkurenciji klizačica. U subotu su na rasporedu finalni nastupi klizača i plesnih parova.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?