HNS: Doživjeli smo još jedan spektakularan doček kakav su brončani sanjali

Hrvatski nogometni savez zahvalio je svim partnerima i pojedincima uključenima u organizaciju dočeka hrvatske nogometne reprezentacije po povratku iz Katara gdje su Vatreni osvojili brončanu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu te navijačima koji su u ogromnom broju došli na zagrebačke ulice i Trg bana Josipa Jelačića, objavio je HNS na službenim stranicama, prenosi hrt.hr.

Ističu iz Saveza kako je bila “privilegija još jednom podijeliti radost zbog izuzetnog nogometnog uspjeha sa desecima ili stotinama tisuća navijača u glavnom hrvatskom gradu”.

– Usprkos hladnoći, narod je pokazao koliko mu je značio ovaj uspjeh Vatrenih te od srca zahvaljujemo svakom navijaču i navijačici koji su došli pozdraviti reprezentaciju, od zračne luke Franjo Tuđman do prepunog glavnog zagrebačkog trga.

Savez od srca zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske te Gradu Zagrebu na suradnji i podršci u organizaciji spektakularnog dočeka. Pritom posebno zahvaljujemo MUP-u i svim policajcima koji su brinuli za sigurnost reprezentacije i velikog broja navijača, vatrogascima, djelatnicima Čistoće i drugima koji su profesionalno odradili svoj posao, kao i djelatnicima Saveza na uloženom trudu.

Nadalje, zahvaljujemo svim izvođačima koji su se odazvali pozivu HNS-a i reprezentacije – Dalekoj obali, Dalmatinu, Općoj opasnosti, Slavonia bendu, Zaprešić Boysima te klapi Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice i Policijskoj klapi Sv. Mihovil. Posebna zahvala ide kultnom bendu Prljavo kazalište koje je zapalilo Trg kao 1989. godine, te Juri Stubliću i grupi Film, čije su pjesme spontano postale hit Vatrenih u Kataru.

U konačnici, zahvaljujemo koordinatoru dočeka Jošku Lokasu, HRT-u i drugim medijima, tehničkom osoblju, voditeljima Ivi Šulentić i Luki Buliću te svima koji su sudjelovali u provedbi čitavog događaja i poslali predivnu sliku sa zagrebačkih ulica diljem svijeta.

Zahvaljujući svima, doživjeli smo još jedan spektakularan doček kakav su brončani sanjali, a svojim uspjehom apsolutno i zaslužili.

Naposljetku, zahvaljujemo i svim gradovima koji su pripremili posebne dočeke svojim junacima, reprezentativcima, izborniku i članovima stožera te time pokazali koliko su ponosni na njih i osvojenu broncu, stoji u priopćenju.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?