Teslić: Osam učenika se ozlijedilo u izazovu “krvav novac”

Osam učenika osmog razreda povrijedilo se u jednom od izazova sa “tik -toka”-“krvavi novac”, kada se između prstiju šaka stavljaju kovanice da bi se vidjelo tko će duže da izdrži pritisak

“Učenici su, u skladu s postupcima, upućeni na savjetodavni rad s pedagogom, odnosno s disciplinskom odgovornošću koji takav prekršaj nosi, ali cilj nije samo kazna za te učenike već da shvate što je za njih ispravno, a što pogrešno”, izjavio je danas u Tesliću direktor Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Stanara Aleksandar Ristić, prenosi Srna.

On je upozorio da se fizičko nasilje preselilo na internet i društvene mreže, takozvano cyber nasilje i da je multisektorski tim ove škole sproveo istraživanje i utvrdio da je 76 posto učenika u predmetnoj nastavi koji imaju društvenu mrežu “tik-tok” sudjelovalo u jednom od izazova.

Kada je riječ o preventivnim aktivnostima, on je ukazao na različita predavanja organizirana u suradnji s Centrom za socijalni rad i MUP-om Republike Srpske, kao i osnivanje školske televizije koja promovira istinske vrijednosti, učenička postignuća i zdrave navike.

Ristić je upozorio da je istraživanje ukazalo i da više od 90 posto učenika koristi platformu “YouTube” koja nije namijenjena djeci.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić poručila je da je sigurnost i prevencija nasilja u školama potreba s obzirom na sve prisutniju pojavu vršnjačkog nasilja na koje treba pronaći adekvatan i stručan odgovor.

Stojičićeva je navela da resorno ministarstvo već ima potpisane protokole prema kojima se postupa kada se dogodi slučaj vršnjačkog nasilja.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?