Mia Greta Zorko srebrna na turniru Svjetske lige Serije A

Hrvatska karate reprezentativka Mia Greta Zorko osvojila je srebrnu medalju na prvom ovogodišnjem turniru Svjetske karate lige Serije A u Ateni, piše hrt.hr.

U kategoriji do 68 kg Mia Greta na putu do finala ostvarila je pet pobjeda, svladavši predstavnicu Kosova Festinu Curri 4-0, Srpkinju Dijanu Botu 3-0, Talijanku Pamelu Bodei istim rezultatom, Japanku Ayumi Yatoyi 4-3, te na senshu ili pravilo prvog osvojenog boda Ukrajinku Lolitu Kostrytsiu, a nakon što je borba završila 1-1.

U finalnom dvoboju uspješnija je bila Japanka Tsubasa Koma s 2-0.

Od ostalih naših najbolji dojam ostavio je Antonio Grgić u kategoriji -67 kg. Ostvario je tri pobjede, protiv Ukrajinca Valentina Naide 1-0, Austrijanca Yannicka Bothlera 6-0 i Grka Konstantinosa Zygourisa 5-3 prije nego što ga je u osmini finala eliminirao Portugalac Yoaqim Mendes s 3-1.

Dvije pobjede ostvarila je Lea Vukoja (-68 kg), protiv Irkinje Catlin Kelly 7-0 i Grkinje Stavrolue Ovraipolou 9-1, ali je posrnula minimalnim porazom od predstavnice Sjeverne Makedonije Angele Mojsovske s 1-0.

U istoj kategoriji Ivana Boromisa oprostila se porazom od Talijanke Sofie Rampazzo. Borba je završila bez bodova, ali je talijanska karatistica prošla dalje sudačkim preglasavanjem.

Na potpuno isti način Anamarija Ravlić ispala je od Slovenke Elizabete Molnar. U kategoriji do 50 kg Ema Sgardelli izgubila je od Srpkinje Tamare Grčić 4-0, a do 55 kg Alessandri Hasani nedostajao je jedan bod za daljnji plasman, jer je na senshu pobjedu izborila Finkinja Venla Karttunen. Borba je završila rezultatom 3-3.

U muškim borbama nastupili su još Leon Tomljanović (-75 kg) i Jakov Bunjevac (+84 kg). Bunjevac je bio nešto uspješniji, jer je svladao Crnogorca Nemanju Jovovića na senshu (1-1) i Turčina Ahmeta Buluta 3-1, ali je turnir završio porazom u trećem nastupu od Srbina Luke Vukovića istim rezultatom.

Tomljanović je pak nadvisio Ukrajinca Aleksandera Zlobina 1-0, ali ga je također jedan bod koštao poraza u idućoj borbi od Allana Maldonada iz Gvatemale.

Sudjelovalo je 1116 natjecatelja iz 74 zemlje. 

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?