Ivković: Previše smo ušli u tu priču o promjenama u momčadi

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra dvoboj drugog kola Svjetskog prvenstva protiv Kanade, koja se u susretu s Belgijom pokazala kao vrlo opasna ekipa, piše hrt.hr.

Za pretpostaviti je da će biti promjena u sastavu. Pitanje je hoće li izbornik posegnuti za Josipom Stanišićem, ne zna se tko će biti u napadu, dok će na desnom boku konkurirati Mario Pašalić i Lovro Majer, jer se Nikola Vlašić ozlijedio. Hoće li  biti promjena u napadu i obrani?  HTV-ovi stručni sukomentatori Tomislav Ivković i Zoran Zekić smatraju da se previše zazivaju promjene i da je daleko važniji pristup.

– Prva opcija za desni bok je Pašalić, on je ušao i odigrao umjesto Vlašića. No bilo je 0:0, nismo pobijedili i vadit ćemo tri krivca. To je krivo, Kramarića više nitko ne spominje, kažu da treba vaditi njega, desnog beka, treba igrati Stanišić koji nije igrao cijelu sezonu u Bayernu. Bekovi Kanađanima idu kao avioni, to Stanišić po meni ne može odigrati. Bek na toj strani mora biti krilo, moramo pritisnuti visoko, moramo zaprijetiti, moramo dobro razmišljati. Ne možemo svaku utakmicu mijenjati špice, malo smo ušli u tu priču, kao “imamo razne špice i možemo ih birati po protivniku”. Ma kako će špica ući u formu ako ne igra? Treba dobro razmisliti, nije Daliću jednostavno, ali nisam za to da se vade neki igrači, pa sad kao da naši stoperi odjednom ne znaju igrati. Ako ne iznese Lovren, neka iznese Gvardiol, tko mu je zabranio? Ili mu je to bila odluka u tom momentu, da danas ne ide pa ćemo se čuvati. Ne smiješ nekorektno povrijediti igrača,  moraš biti korektan, kaže Ivković.

– Ima stvari koje možemo popraviti, izbornik je toga svjestan. No bitno je da pobijedimo. Imao je teških izazova i često je odlično reagirao, treba biti pozitivan i davati vjetar u leđa. Mroamo biti brži na lopti, određivati ritam i napadati tamo gdje su Kanađani najslabiji, a gdje smo mi najbolji, dodao je Zekić i nastavio:

– Oko odabira napadača, mi poslije Mandžukića još nismo našli “tog” napadača. Moraš dati nekom povjerenje i onda znati tko je taj. Ima puno detalja o kojima izbornik razmišlja. Sigurno su o tome pričali i prije Maroka, ali onda kako utakmica krene, nikad ne znaš, počne i vidiš da to ne ide onako kako si to zamislio. Neka nas što manje slušaju i rade po svome, poziva naše reprezentativce i stožer Zekić.

– Potenciralo se da dolaskom Gvardiola, Šutala i ostalih možemo igrati s tri iza, to je moguće, ali ne može sad na SP-u izbornik promijeniti taktiku preko noći. Način i pristup protiv Rusije u Splitu, u utakmici koju smo jedva dobili, a da ne govorim o Francuskoj ili Danskoj, to je ono što trebamo. Pamet u glavu i možemo sve, ovo su sve neka naša razmišljanja, ali Daliću nije lako, dodao je još Ivković.

Nikola Vlašić trenirao odvojeno

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?